menu
blank (1K) blank (1K) blank (1K) blank (1K)
De Heldenacademie
 
Algemene informatie
De Heldenacademie is een spannende, interactieve en heldhaftige theatershow, waar deelnemers worden meegenomen in het avontuur van professionele verandering. De kern van de voorstelling is de Reis van de Held; zeven stappen waarin de deelnemer op avontuur gaat, uitdagingen aangaat en uiteindelijk als Held terugkeert.

De Heldenacademie gaat over het kiezen, durven en doen van professionele verandering. Hier is wilskracht, moed en doorzettingsvermogen voor nodig. Een Held durft de confrontatie met spannende, stress verhogende situaties wél aan te gaan; niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de grotere zaak.
 
Deelnemers worden aan het denken gezet en een spiegel voorgehouden. Wat is uw verantwoordelijkheid? Wat houdt u tegen? Waar ben u eigenlijk bang voor? Iedere deelnemer wordt vervolgens uitgedaagd een Held te zijn. Stapsgewijs leert u uw eigen angsten en negatieve overtuigingen te overwinnen. Dat is tenslotte de Weg van de Held.
 
De Heldenacademie vindt dat iedereen een Held kan zijn - werkgever, werknemer en ondernemer - u moet er alleen wel bewust voor kiezen. De Heldenacademie is toepasbaar bij thema’s als moedige gesprekken (feedbackgesprekken, verzuimgesprekken en omgaan met agressie), organisatieveranderingen (reorganisaties, fusies en overnames) en allerhande opleidings- en ontwikkeltrajecten.
 
Het Avontuur roept! Wie durft op te staan als Held? Wie durft de verandering aan te gaan? Wie durft zijn angst te overwinnen? Wij nemen u mee in het universele verhaal van de Held, van Odysseus tot Superman, van King Arthur tot Luke Skywalker. Neem afscheid van de bekende wereld, laat u inwijden in de nieuwe wereld en ontdek de Held in uzelf! 

Doel
- Uw collega´s en werknemers op laagdrempelige manier de spiegel voor houden. 
- Een lastig onderwerp als veranderingen, agressie of feedback bespreekbaar maken
- Enthousiasme, betrokkenheid en commitment creëren 

Werkvormen
De Heldenacademie is een interactieve show waar we verschillende activerende werkvormen inzetten. Het grote voordeel hiervan is dat we op deze manier aansluiten op verschillende leerstijlen. Het publiek gaat tijdens de show:
Kijken: naar filmfragmenten, sketches, hoe het mis kan gaan en wat er gebeurt als je iets verandert.
Praten: over individuele en gezamenlijke overtuigingen, hoe het nu gaat in de werkpraktijk en hoe ze willen dat het gaat in de toekomst.
Luisteren: naar elkaar, hoe een ander een situatie ervaart.
Denken:  wanneer zij een held zijn geweest en wat hun persoonlijke uitdagingen zijn.
Doen: actief participeren in de voorstelling, oefenen en schrijfopdrachten
De Heldenacademie is maatwerk. Of u op uw werk nu te maken krijgt met veranderingen, agressie, of u aan het werk wilt met feedback - de Heldenacademie maakt een show van twee uur, speciaal voor u.
 
Dit is uw roep om avontuur! Durft u het aan?
 
Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

[ terug ]
Acteren binnen trainingen
Workshops
Teambuilding
Heldenacademie
blank (1K) blank (1K) blank (1K) blank (1K)