menu
blank (1K) blank (1K) blank (1K) blank (1K)
Voorstellingen

 
Algemene informatie
Improvisatietheater is een lichte en interactieve vorm van theater. Kinderen hoeven niet per sé stil te zitten en alleen maar te luisteren, maar worden actief betrokken bij het theater. Ze mogen
suggesties noemen, acteurs besturen als poppen of zelfs meespelen op podium.

Bij improvisatie staat snelheid, humor en verrassing centraal. En omdat het publiek de baas is, sluit het aan bij wat zij willen zien.
Theatergroep Oja! is acceptant van de Cultuurkaart van het CJP. Ook via die weg kunt u dus bij ons terecht. Neem
contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

Voorstellingen binnen een thema

Een van de mogelijkheden die Theatergroep Oja! biedt, is een voorstelling binnen een thema. Bijvoorbeeld ´omgaan met alcohol´. Doel hierbij is de boodschap duidelijk overbrengen naar de doelgroep. We doen dat met veel humor en ook ontroering, zonder met het vermanende vingertje te zwaaien.

Voorstellingen ´voor de lol´
Als afsluiter van het jaar, een flitsende start van een nieuwe periode of bij een nieuwjaarsborrel. Doel hierbij is vooral plezier beleven en lekker samen lachen.


Voorstellingen met leerlingen
Een andere mogelijkheid is een voorstelling samen met kinderen, waarbij de leerlingen een (hoofd)rol spelen. Voor deze voorstelling krijgen de deelnemende leerlingen een of meerdere workshops improvisatie. Hier leren ze de kern van improvisatie, zodat ze goed beslagen ter ijs komen. Doel hiervan is een voorstelling van kinderen voor de kinderen op podium te krijgen.


Voorbeelden
Tijdens een meester- en juffendag hebben wij een theater- project verzorgd. Voor, en samen met, leerlingen van het basisonderwijs hebben wij een minivoorstelling gemaakt voor de hele school. Elke klas kreeg gedurende de dag een miniworkshop theater en is vervolgens met de groepsdocent bezig gegaan met de uitwerking van het verhaal en de kostuums. Aan het eind van de dag gaven de leerlingen van elke klas een minivoorstelling voor de hele school.

Op een middelbare school hebben wij, in het kader van De Gezonde School, een voorstelling gespeeld over alcohol. Verschillende thema´s (groepsdruk, stoer doen, gevaren en gevolgen) kwamen hier in voor. Afwisselend met deze spannende en ook wel ontroerende scènes hebben we over-de-top improvisaties gespeeld á la De Lama´s.


[ terug ]
Voorstellingen
Workshops
Speciale projecten
blank (1K) blank (1K) blank (1K) blank (1K)